Follow by Email

dilluns, 13 d’abril de 2009

Any Darwin & Aguila peixatera

Res a veure una cosa amb l'altra!
Any Darwin: fa poc vaig escoltar l'argument més potent contra el creacionisme o el disseny intel·ligent: creure que un Déu ha creat un mon com el nostre, ple de crueltat, de patiment (a la natura i a l'home), de malalties, paràsits, infeccions, dolor...és simplement una blasfèmia. Com qualifiquen d'intel·ligent un disseny que inclou tants i tants aspectes negatius? L'argument és de Francisco J. Ayala. Ara m'acaba de sorprendre que, en realitat, Darwin ja el va invocar: La veritable meravella és que, segons la teoria de la selecció natural, hom no hagi observat més casos de manca absoluta de perfecció. Rellegir l'Origen de les espècies és un agradable exercici intel·lectual, i renova l'admiració per al rigor i la solidesa argumental del naturalista anglès, a la prosa del qual hi ha també molta bellesa i, molt ocasionalment, petites dosis d'ironia.
Àguila: avui he estat just abaix d'un adult, probablement femella, posat al molí del meu olivar, a menys de 2 km de Palma. Ha provat de pescar, sense èxit, al safareig, desprès de més d'un quart atalaiant-hi les carpes. Un espectacle!

1 comentari:

nuferrer ha dit...

Hola Joan,
alucinant una àguila peixetera per casa teva! això és que els ocells ja et deuen conéixer....

quant erem joves la resposta a com potser que hi hagi tant sofriment etc etc, era que és un misteri, com el de la santísima trinitat i altres!, no cal pensar res més.

felicitats pel teu bloc

Núria