Oli de serp: suc procedent de la maceració d'una serp dins oli comú. La serp ha d'esser agafada en el mes de maig, quan segons creença vulgar l'animal no té verí, i posada viva dins una botella gairebé plena d'oli; aquesta botella es manté ben tapada devers vuit dies, al cap dels quals la serp ja és morta; aleshores es destapa i es posa la botella a un lloc elevat, exposada al sol i a la serena, i al cap de quaranta dies la serp ja està fusa i aquell oli té grans virtuts medicinals, sobretot per a curar encetadures, talls de la pell, ferides amb hemorràgia, nervis encollits, afollaments de braguer de les ovelles, etc. (Tortosa, Mall., Men.).—
Acabam de fer, En Martí i jo -amb l'ajuda de molts collidors i collidores!- una primera collita artesanal de poc més de 400 kg d'oliva, que ens han proporcionat uns 65 l d'oli, molt baix d'acidesa (0,25!), i amb bona pinta. Vaig llegint per posar-li nom, i m'he trobat aquesta delícia a l'Alcover Moll...Evidentment, Oli de Serp no li direm!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada